Export Dienstverlening

Eenmaal als een voertuig geëxporteerd is dan mag deze niet meer de weg op tenzij deze voorzien wordt van een tijdelijk kenteken. Dit tijdelijk kenteken wordt geleverd inclusief tijdelijk verzekering (Groene kaart) en is 14 dagen geldig. Met de groene kaart bent u WA-verzekerd en heeft u een internationaal verzekeringsbewijs dat geldig is in meer dan 45 landen zowel binnen als buiten de EU

Groene kaart voor ieder voertuig

Een groene kaart is niet alleen beschikbaar voor een personenauto’s. Net als een personenauto dienen ook vrachtwagens, motoren, caravans en aanhangers te worden verzekerd wanneer deze de weg op gaan richting het bestemmingsland door middel van een groene kaart. Vooral bij aanhangers en caravans is het belangrijk dat deze een aparte verzekering krijgen. Mocht u met een combinatie vertrekken, dan valt een aanhanger niet onder de verzekering ook niet als deze ongeremd is! Vooral in Duitsland wordt hier streng op gecontroleerd.

Het aanvragen van een groene kaart

Om een groene kaart aan te vragen hoeft u geen rekening te houden met een lange levertijd. In principe is een aanvraag binnen vijf minuten geregeld en kunt u de groene kaart direct meenemen. Uiteraard kunnen wij dit terplekke regelen op ons kantoor.

Om de aanvraag voor u te regelen zijn er aantal documenten nodig:

  • Kopie kentekenbewijs
  • Tenaamstellingscode
  • Gewenste ingangsdatum verzekering
  • Geldig legitimatiebewijs
  • Adresgegevens

Kosten voor export platen met 14 dagen verzekering is €150

mvg,
Visser Automotive Heerle